יום חמישי, 22 במאי 2014

קנולי








             קינוח איטלקי פשוט מושלם!
          ממעטפת של בצק במרקם מיוחד
          עם מלית קרם ריקוטה..מעדן! :)

           לבצק:

           2 כוסות קמח לבן
           50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר(או 3 כפות שמן)
           1 ביצה M
           1 חלמון מביצה M
           חצי כפית אבקת קקאו
           רבע כפית קינמון
           רבע כפית מלח
           כפית גדושה סוכר
           1 סוכר וניל
           כפית חומץ
           רבע כוס יין אדום מתוק

           לקרם:

           250 גרם גבינת ריקוטה
           1 שמנת מתוקה 32%
           2 כפות פודינג בטעם וניל
           4 כפות סוכר

           חומרים נוספים:

           1 חלבון ביצה M(משמש כדבק לקראת טיגון)
           2 כפות אבקת סוכר(לבזיקה)
           2 כפות שוקולד מריר מגורר(לקישוט),20 גרם

           הכנה:

           1.מנפים יחד קמח,קקאו וקינמון,מוסיפים חמאה
              ויוצרים תערובת פירורית.מוסיפים מלח,סוכר
              וסוכר וניל ומערבבים.מוסיפים ביצה,חלמון,
              חומץ ויין בהדרגה,ולשים עד איחוד חומרים.
           2.מכינים את הקרם:מקציפים את השמנת עם
              הסוכר והפודינג לקרם חלק ויציב.מוסיפים
              את גבינת הריקוטה,מקציפים עוד כדקה,
              מכסים ושומרים בינתיים במקרר.
           3.מחלקים את הבצק ל-2 כדורים,מכסים
              ומשהים כחצי שעה.מרדדים כל כדור לעלה
              דק בעובי עד כמ"מ(אפשר להיעזר במכונת
              פסטה)וקורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ.
              כל עיגול בצק מרדדים מעט לצורת אליפסה.
           4.מניחים על גליל מתכת(מיוחד לקנולי)או על
              קונוס מתכת לאורך.מורחים על אחד הקצוות
              חלבון ביצה,סוגרים ומהדקים מעל את
              הקצה השני.
           5.מטגנים עם גלילי המתכת בשמן עמוק ועל
              אש בינונית עד הזהבה(אפשר בזמן טיגון
              ללחוץ קלות בעזרת מזלג על התפר למספר
              שניות).
           6.מוציאים לנייר סופג,מצננים ושולפים את
              הגלילים.ממלאים את הקנולי בקרם שהכנו
              (אפשר בעזרת שק זילוף).מפזרים מעל
              הקרם מעט שוקולד מריר מגורר ובוזקים
              אבקת סוכר.



                      יופי של קנולי מתקתק וטעים
                                בתיאבון!



               המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
               בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5318
              



_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה