יום חמישי, 29 במאי 2014

חינקלי גבינות








              כיסוני בצק מהמטבח הגיאורגי
           במלית חלבית מיוחדת של גבינות ותרד
           מושלם לחג שבועות ולכל עת..פשוט מעדן :)




            לבצק:
            (כ-64 יחידות חינקלי)

            4 כוסות קמח
            1 ביצה L
            1 חלמון (מביצה L)
            חצי כף מלח
            כוס עד כוס ורבע מים(לפי ספיגה)

            למלית:

            200 גרם גבינת כנען
            250 גרם גבינת חמד,מפוררת
            100 גרם גבינת פטה(או בולגרית),מפוררת
            1 ביצה L
            60 גרם תרד(חצי אריזת פלסטיק)
            כפית מלאה חמאה
            חצי כפית מלח גס

            הכנה:

           1.מכינים את המלית:מעבירים את עלי התרד
              למסננת,מסירים גבעולים,שוטפים ומשהים
              כרבע שעה.אח"כ מעבירים לנייר סופג או
              מגבת ומשהים שוב כרבע שעה.מחממים
              חמאה במחבת,מוסיפים את התרד(לאחר
              שקצצנו דק),מפזרים מעל מלח גס ומקפיצים
              2-3 דקות עד שמאבדים מנפחם ומתרככים.
              מצננים ומערבבים את התרד יחד עם
              הגבינות והביצה.
           2.בקערה יוצרים גומה בקמח,מוסיפים מלח,ביצה
              חלמון ומים בהדרגה,ולשים לבצק מעט נוקשה.
              מורידים את הבצק על משטח וממשיכים ללוש
              (כ-8-10 דקות)ולעבד את הגלוטן שבקמח עד
              שנוצר בצק חלק וגמיש.מחלקים את הבצק
              ל-2 כדורים,מכסים ומשהים למנוחה כשעה.
           3.מרדדים כל כדור בצק לעלה דק,קורצים 
              עיגולים(את שאריות הבצק מאחדים לכדור
              לשימוש נוסף),ממלאים במלית שהכנו(בערך
              כפית מלאה)וסוגרים לחצי סהר(לצורת סגירה
              נוספת:אפשר להמשיך ולהדק את הקצוות של
              הסהר לצורת מניפה).
           4.חלק מהכיסונים ניתן להקפיא אם רוצים.
              מרפדים מגש בניילון נצמד,מקמחים קלות,
              מניחים את החינקלי במרווחים קטנים,מכסים
              מעל ומכניסים למקפיא.
           5.לבישול כ-20 כיסונים יחד:ממלאים סיר בינוני
              במים עד כ-2/3 גובה,מביאים לרתיחה
              ומוסיפים כפית גדושה מלח(או לפי הטעם).
              מוסיפים את הכיסונים ומבשלים כ-10 דקות
              (ב-2 הדקות הראשונות רצוי לערבב מדי
              פעם בעזרת כף עץ בכדי שלא ידבקו לדפנות).

              *טיפ:לצד החינקלי החלבי אפשר להכין ולהגיש
                     רוטב אשל/יוגורט מתובל במעט מלח,
                     שום ושמיר קצוצים דק.
               


                                 ובזמן ההכנה:
               



                   
                                   יופי של ארוחה חלבית
                                   טעימה ביותר-בתיאבון!

       


             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/5377




_________________________________________________________________

2 comments: