יום ראשון, 30 בנובמבר 2014

חצ'פורי פיצה








             מאפה גבינות קל להכנה וטעים ביותר!
         שילוב של מאפה פיצה ומעל גבינות כמו
         מלית של חצ'פורי.
         אז,חצ'פורי או פיצה? מה זה משנה..
         העיקר זה טעים טעים..תיהנו :)



         לבצק:
         (ל-2 מאפים)

         500 גרם קמח(3 וחצי כוסות)
         כף שמרים יבשים
         3 כפות שמן זית(או קנולה)     
         כפית גדושה סוכר
         כפית גדושה מלח
         1 ורבע עד 1 וחצי כוסות מים פושרים(לפי ספיגה)
       
         *כף שמן זית(או קנולה-למריחה על פני
          הבצק לפני ההתפחה)

          המלית:

          300 גרם גבינת חמד,מפוררת(או גבינה גרוזינית)
          150 גרם גבינה בולגרית,מפוררת
          2 ביצים L טרופות(לכדורי הבצק)

          הכנה:

         1.לשים את חומרי הבצק(חוץ מכף השמן למריחה)
            לבצק רך אך לא דביק(את המים מוסיפים
            בהדרגה ואת השמן והמלח לקראת הסוף),
            מורחים כף שמן על פני הבצק,מכסים ומתפיחים
            כשעה.מורידים את האוויר מהבצק,לשים מעט
            ומתפיחים שוב כחצי שעה.
         2.על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק
            לשני כדורים,מכסים ומתפיחים כרבע שעה.
         3.משטחים או מרדדים כדור בצק ומניחים על
            תבנית מרופדת בנייר אפייה מעט משומן
            (או על תבנית פיצה).מפזרים על הבצק חצי
            מתערובת הגבינה ויוצקים מעל ביצה טרופה
            אחת.
         4.משהים כ-10 דקות ואופים בתנור שחומם
            מראש ל-190-200 מעלות כרבע שעה
            עד הזהבה.לעשות כך כמובן עם כדור
            הבצק הנוסף.



                              יופי של חצ'פורי פיצה
                              טעים טעים-בתיאבון!
  
         
             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2956
        

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה