יום שלישי, 9 בדצמבר 2014

מרק פטריות וגריסים







                מרק נפלא,קל להכנה וטעים במיוחד!
         פינוק אמיתי לכל המשפחה.
         פשוט מחמם את הלב..תיהנו :)

        

                מצרכים:

         1 בצל(קצוץ דק)
         3 כפות שמן קנולה(לטיגון הבצל)
         שן שום אחת(קצוצה)
         2 גזר(ללא קליפה ופרוסים לחצאי טבעות)
         2 גבעולי סלרי,כולל העלים(קצוצים)
         1 סלסלת פטריות שמפיניון
         כפית פלפל שחור גרוס(לפי הטעם)
         כפית כורכום(לפי הטעם)
         2 תפוחי אדמה(חתוכים לקוביות קטנות)
         חצי כוס גריסי פנינה
         כף גדושה אבקת מרק בטעם עוף
         רבע צרור פטרוזיליה(קצוצה)
         2 עלי דפנה
         מים-לפי הצורך

         הכנה:

         1.בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
         2.מוסיפים את השום ומערבבים.מוסיפים את
            הגזר והסלרי(חוץ מהעלים-לשמור בצד)
            ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.
         3.מוסיפים את הפטריות(שטופות ופרוסות),
            הפלפל השחור והכורכום,וממשיכים לטגן
            למשך עוד כ-3 דקות.
         4.מוסיפים כ-2 ליטר מים ומביאים לרתיחה.
            מוסיפים את תפוחי האדמה,עלי הדפנה
            וגריסי הפנינה,ומבשלים כחצי שעה.
         5.כ-10 דקות לקראת סוף הבישול מוסיפים
            את אבקת מרק העוף,עלי הסלרי ועלי
            הפטרוזיליה הקצוצים ומוכן.


                         יופי של מרק
                      טעים ומזין-בתיאבון!


             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6297
           
         
        
_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה