יום שלישי, 9 בדצמבר 2014

לוחמה-סופגניות גיאורגיות קטנות







                סופגניות של טעמי ילדות.
         במרקם הבצק דומה לספינג' המרוקאי
         ובצורת ההכנה דומה ללוקמאס הטורקי.
         סופגניות שהילדים אוהבים במיוחד.
         משתפת אתכם כאן-תיהנו :)

         מצרכים:

         4 כוסות קמח
         כף סוכר
         חצי כפית מלח
         כף שמרים יבשים
         2 ביצים L
         כף שמן
         אחד ושלושת רבעי כוסות מים פושרים

         * שליש כוס סוכר לפיזור מעל(לפי הטעם)

         הכנה:

         1.בקערה צרה וגבוהה מערבבים יחד קמח,
            שמרים וסוכר.יוצרים גומה ומוסיפים ביצים
            ומלח.מוסיפים את המים בהדרגה ולשים
            לבצק מעט נוזלי ודביק.
         2.מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש עם
            כף יד פתוחה.ממש טופחים בבצק ומושכים
            כלפי מעלה(מפעיל את השמרים ונוצר בצק
            עם הרבה בועות).הבצק מוכן כשמרימים
            את היד והבצק נפרד ממנו בקלות יחסית.
            לאחר התפחה של כשעה,מורידים את
            האוויר מהבצק,לשים מעט ומתפיחים שוב.
         3.מכינים קערה עם מים.טובלים את היד
            במים,אח"כ לוקחים גוש בצק,מאגרפים את
            היד ויוצרים כדור בצק.מרימים את כדור
            הבצק בעזרת כף שגם אותה טבלנו בקערה
            עם המים.מטגנים בסיר עם שמן חצי עמוק
            (כ-5 ס"מ גובה),עד הזהבה משני הצדדים.
         4.מיד כשמוציאים את הסופגניות על נייר סופג
            מפזרים מעל סוכר.

            *טיפ:1.אפשר להוסיף לבצק שקית סוכר וניל
                    (מוסיף לטעם).
                   2.למי שאוהב-אפשר במקום הסוכר
                      מלמעלה לזלף מעט דבש ולפזר
                      קוקוס

            
                              בזמן ההכנה:




                               יופי של סופגניות
                          קטנות וטעימות-חג שמח! 


              המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary

               בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3260
         
        

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה