יום חמישי, 11 בדצמבר 2014

סמבוסק חומוס








                מי לא מכיר את המאכל הטעים הזה
         שבא אלינו מהמטבח העיראקי הנפלא?
         סמבוסק מטוגן עם מלית מיוחדת
         של חומוס..פשוט מעדן,תיהנו :)



         לבצק:
         (כ-30 יחידות)

         4 כוסות קמח
         כף שמרים יבשים
         1 ביצה L
         כפית סוכר
         חצי כף מלח
         4 כפות שמן קנולה
         חצי כף ערק
         חצי כוס מי סודה לשתייה
         3/4 כוס מים פושרים(לפי ספיגה)

         למלית:

         2 כוסות גרגירי חומוס
         3 בצלים(קצוצים דק)
         3 כפות שמן קנולה(לטיגון הבצל)
         כפית מלח(לפי הטעם)
         כפית פלפל שחור(לפי הטעם)
         כפית גדושה כמון(לפי הטעם)
         רבע כפית כורכום

         הכנה:

         1.מכינים את המלית:מבשלים את החומוס
            (לאחר שהשרנו במים למשך לילה שלם)
            עד ריכוך מלא.מסננים מנוזלים(שומרים
            מעט ממי הבישול בצד)וטוחנים.
         2.מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה קלה,
            מוסיפים את החומוס הטחון והתבלינים,
            מערבבים היטב ומכבים את הגז(אם יבש
            אפשר להוסיף מעט ממי הבישול ולערבב).
         3.את חומרי הבצק לשים לבצק רך אך לא
            דביק(את המים מוסיפים בהדרגה ואת השמן
            והמלח לקראת הסוף)ומתפיחים כשעה.
         4.על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק
            לעלה בעובי כס"מ וקורצים עיגולים(את
            השאריות מגלגלים לכדורים).
         5.ממלאים במלית החומוס(בערך כף גדושה)
            וסוגרים לצורת חצי סהר(אפשר גם להמשיך
            להדק את הסגירה בעזרת מזלג).משטחים
            מעט,משהים כ-10 דקות ומטגנים עד
            הזהבה משני הצדדים.מוציאים לנייר סופג.



                            יופי של סמבוסק
                             מעדן-בתיאבון!

 

_________________________________________________________________

תגובה 1:

  1. הי אפשר להקפיא ? האם לפני הטיגון או אחרי

    השבמחק