יום חמישי, 11 בדצמבר 2014

חזה עוף מוקפץ עם נודלס וירקות







                אין על מוקפץ,במיוחד שאפשר לשלב
         כל פעם ירקות שונים.
         ארוחת צהריים מושלמת לקטנים ולגדולים.
         קל להכנה ומפנק במיוחד..תיהנו :)



         מצרכים:

         500 גרם חזה עוף(או פילה עוף)
         אריזה של נודלס(200 גרם)
         1 בצל(חצוי ופרוס לאורכו)
         2 שיני שום(פרוסים)
         1 פלפל אדום(פרוס לרצועות)
         1 פלפל צהוב(פרוס לרצועות)
         רבע פלפל ירוק חריף(פרוס לטבעות)
         1 גזר(פרוס לרצועות דקות)
         1 בטטה קטנה(פרוסה לרצועות דקות)
         2 גבעולי סלרי(קצוצים)
         4 כפות שמן זית(2 כפות+2)
         חצי כף דבש(או סוכר חום)
         2 כפיות פפריקה מתוקה בשמן(כפית+כפית)
         כפית מלח(חצי כפית+חצי כפית)
         כפית אבקת קארי(חצי כפית+חצי כפית)
         כפית פלפל שחור גרוס(חצי כפית+חצי כפית)
         חצי כפית כורכום
         כף פלפל צ'ילי מתוק גרוס
         2 כפות רוטב סויה

        הכנה:

        1.פורסים את חזה העוף לרצועות דקות.
           מתבלים בחצי כפית מלח,חצי כפית אבקת
           קארי,חצי כפית פלפל שחור גרוס וכפית
           פפריקה ומערבבים.
        2.מחממים 2 כפות מהשמן בווק ומקפיצים
           את רצועות העוף עד שמשנים את צבעם
           ומזהיבים מעט.מוציאים לכלי נפרד.
        3.לאותה מחבת מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים
           את הבצל עד הזהבה קלה.מוסיפים שום
           ומערבבים.מוסיפים את הדבש ושאר
           התבלינים(לפתיחת טעמים)ומערבבים.
        4.מוסיפים את הירקות בהדרגה בסדר הבא:
           גזר ובטטה,פלפלים וסלרי.כל זאת תוך כדי
           ערבוב ועד ריכוך קל.
        5.בינתיים מבשלים את הנודלס לפי הוראות
           היצרן ומסננים מנוזלים.
        6.מוסיפים את רצועות העוף,הנודלס ורוטב
           הסויה לווק,מערבבים עוד כ-2-3 דקות ומוכן.

 

                        יופי של מוקפץ
                     טעים טעים-בתיאבון!
     

        

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה