יום שלישי, 16 בדצמבר 2014

פשטידת פסטה עם פטריות וגבינות







                פשטידה טעימה ביותר
         שילוב של פסטה,פטריות ובצל
         מוקרמים בשמנת וגבינות
         לארוחה מושלמת.פשוט מעדן,תיהנו :)

          מצרכים:

          200 גרם פסטה פנה
          סלסלת פטריות שמפניון(שטופות ופרוסות)
          2 בצל סגול(חצויים ופרוסים לאורכם)
          1 שן שום(כתושה)
          כפית וחצי אורגנו מיובש(חצי כפית+כפית)
          2 כפות שמן זית(לטיגון)
          1 גביע קוטג' 5ֵֵ%
          150 גרם גבינה צהובה מגורדת
          50 גרם גבינה בולגרית(מפוררת)
          רבע כפית מלח גס(לפי הטעם)

          רוטב השמנת:

          1 קופסת קרטון שמנת לבישול 15%
          3 ביצים L
          חצי כפית מוסקט טחון(לפי הטעם)
          רבע כפית פלפל לבן(לפי הטעם)
          רבע כפית מלח(לפי הטעם)
          כף גדושה קמח תופח

          *תבנית לפשטידות פיירקס או חרס בקוטר 26

          הכנה:

          1.מבשלים את הפסטה כ-3/4 בישול,מסננים
             מנוזלים ומפזרים על תבנית(קוטר 26)
             משומנת.
          2.מטגנים את הבצל בשמן הזית עד הזהבה
             קלה.מוסיפים שום,מערבבים ומוסיפים את
             הפטריות.מפזרים מעל מלח גס(אפשר גם
             מעט פלפל)וחצי כפית אורגנו.מקפיצים
             כ-2-3 דקות ומוכן(מצננים מעט).
          3.בעזרת מטרפה ידנית טורפים את כל החומרים
             לרוטב השמנת יחד.מוסיפים מחצית מכמות
             הגבינה הצהובה,קוטג',גבינה בולגרית ואת
             הפטריות המוקפצות עם הבצל,ומערבבים.
          4.יוצקים את תערובת השמנת והפטריות מעל
             שכבת הפסטה בתבנית,לאחר מכן מפזרים
             את שאר הגבינה הצהובה ומעל כפית אורגנו.
          5.אופים בחום של 180 מעלות כ-25 דקות,
             עד שמזהיב היטב מלמעלה.



                               ופרוס:
         

                       

                                  יופי של פשטידה
                        לארוחה חלבית מושלמת-בתיאבון!


          המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
           בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6373


_________________________________________________________________

2 comments:

  1. התלהבתי מהבלוג והמתכונים

    אודה על קבלת עידכון כשמתפרסם פוסט חדש

    תודות ליאורה

    liora-p@bezeqint.net

    השבמחק
  2. ליאורה..תודה רבה,שמחה לשמוע!
    את גם מוזמנת לדף הפייסבוק שלי "חיוכים מהמטבח"
    מתעדכן כל הזמן גם במתכונים החדשים..תיהני :)

    השבמחק