יום שישי, 2 בינואר 2015

תבשיל בשר בקר ותפוחי אדמה







               תבשיל קדרה טעים ביותר מהמטבח הגיאורגי.
         אחד התבשילים המוכרים והאהובים
         מהמטבח הנפלא הזה,נקרא גם ז'רקובי.
         מתאים מאוד לארוחת חג או שבת.
         מעדן,תיהנו :)

         מצרכים:

         1 וחצי ק"ג כתף בקר(או מ"ס 2-צלעות)
         1 בצל גדול(פרוס לחצאי טבעות)
         5 כפות שמן קנולה(לטיגון הבצל)
         2 שיני שום(כתושות)
         2 גבעולי סלרי(קצוצים)
         8 תפוחי אדמה אדומים(חצויים לאורך)
         כפית מלח(לפי הטעם)
         קורט מלח גס
         כף אריסה
         כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן
         כפית גדושה כוסברה מיובשת
         כפית גדושה אורגנו מיובש
         כפית בזיליקום מיובש(או טרי קצוץ)
         כף אבקת מרק עוף
         כפית פלפל שחור גרוס
         2 וחצי כוסות מים(רותחים)

         הכנה:

         1.פורסים את הבשר לפרוסות בגודל בינוני 
            ובעובי ס"מ וחצי בערך.שוטפים את פרוסות
            הבשר,מניחים על מסננת ומשהים כרבע
            שעה.
         2.בסיר סוטג' רחב מטגנים את הבצל בשמן
            עד הזהבה,מוסיפים את השום וממשיכים 
            לטגן כדקה.מוסיפים פפריקה אדומה ואריסה
            (לפתיחת טעמים),מערבבים היטב בשמן
            הטיגון ומוסיפים את פרוסות הבשר וקורט
            מלח גס.סוגרים את הבשר משני הצדדים.
            לאחר מספר דקות הבשר מגיר נוזלים
            ונותנים לו להתבשל במיצים של עצמו עד
            צמצום מעט מהנוזלים.
         3.מוסיפים את שאר התבלינים(חוץ מהאורגנו)
            ומרק עוף ומערבבים.מוסיפים 2 וחצי כוסות
            מים רותחים ומבשלים את הבשר על אש
            בינונית כשעה עד שעה וחצי(בישול כמעט
            מלא-רצוי לבדוק מדי פעם את הבשר בשלב זה).
         4.מוסיפים את הסלרי,תפוחי האדמה והמלח
            לסיר(מסדרים את נתחי הבשר מעל תפוחי
            האדמה),מפזרים מעל את האורגנו ומבשלים
            על אש נמוכה כשעה נוספת,20 דקות ראשונות
            עם מכסה מעט פתוח,לאחר מכן סוגרים את
            המכסה ומבשלים עד שהבשר מוכן(הרוטב
            בסוף הבישול צריך להיות עד רבע הגובה
            של שכבות הבשר ותפוחי האדמה).



                      יופי של תבשיל קדרה
                      טעים ומנחם-בתיאבון!



            המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
             בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3248
      
            

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה