יום שלישי, 20 בינואר 2015

צ'יבורקי








               כיסוני בצק טעימים ביותר מהמטבח הגיאורגי.
         מרקם בצק מיוחד וקריספי עם מלית בשר.
         פשוט מעדן..תיהנו :)



         לבצק:
         1 ק"ג קמח
         2 ורבע כוסות מי סודה
         2 ביצים M
         כף מלח
         2 כפות שמן קנולה
         2 כפות וודקה

         * תרסיס שמן קנולה(למריחה על פני הבצק)
              

         למלית הבשר:

         800 גרם בשר בקר טחון
         2 בצל (קצוצים דק)
         5 שיני שום(קצוצות)
         כפית גדושה פלפל שחור גרוס
         כפית כוסברה מיובשת
         חצי כף פפריקה מתוקה
         קורט פלפל צ'ילי גרוס
         רבע צרור פטרוזיליה(קצוצה)
         כפית מלח

         הכנה:

         1.לשים את חומרי הבצק לבצק מעט נוקשה
            (חוץ מתרסיס השמן למריחה),מורידים
            על משטח וממשיכים ללוש ולעבד את
            הגלוטן שבקמח עד שנוצר בצק חלק.
         2.מחלקים את הבצק לשלושה חלקים 
            וממשיכים ללוש כל חלק מספר דקות.
            מכסים ומשהים שעה.
         3.בינתיים מכינים את המלית:מאדים את
            הבשר במחבת(רצוי טפלון/קרמי)תוך כדי
            ערבוב מדי פעם.מוסיפים את הבצל,השום
            והתבלינים,וממשיכים לערבב ולאדות עד
            ריכוך הבצל.לאחר כ-10 דקות כשהבשר
            כבר מבושל,מוסיפים את הפטרוזיליה
            וממשיכים באידוי עוד כ-5 דקות.
         4.מרדדים כל כדור לעלה בעובי של כחצי 
            ס"מ ומורחים מעט ספריי שמן(4 מנות לכל
            כדור בצק)על כל העלה,ומגלגלים לרולדה(זה מה
            שנותן את מראה השכבות כמו לבצק עלים).
            נותנים שוב לבצק לנוח כ-20 דקות וחותכים
            את הרולדה ל-10 פרוסות.
         5.מרדדים כל פרוסה כזאת לעלה דק,ממלאים
            בבשר מאודה ומתובל,סוגרים ומהדקים היטב.
            את החלק שהידקנו אפשר לעצב לצורת סהר
            בעזרת גלגלת זיגזג(אפשר להמשיך ולהדק
            את הקצוות בעזרת מזלג-לא חובה).
         6.מטגנים להזהבה(טיגון חצי עמוק,בערך 2 ס"מ גובה במחבת).                


                             יופי של כיסונים
                           מעדן אמיתי-בתיאבון!



             המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
              בקישור הבא:http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/3009



_________________________________________________________________

תגובה 1:

  1. נראה מעולה !!
    תודה על המתכון שאלה לי האם ניתן להחליף את הוודקה בערק ??
    חג שמח יקירתי אין על המתכונים שלך אלופה<3

    השבמחק