יום ראשון, 15 בפברואר 2015

קראנץ' שוקולד






                  אין על הטעם של העוגה הזו..
          שילוב של בצק שמרים קראנצ'י ושוקולד..
          פינוק אמיתי עם הקפה או התה..תיהנו :)

         
          לבצק:

          500 גרם קמח(3 וחצי כוסות)
          כף שמרים יבשים
          כפית דבש
          שליש כוס סוכר
          חצי כפית מלח
          75 גרם חמאה(בטמפרטורת החדר וחתוכה לקוביות)
          כפית גרידת לימון(מרבע הפרי)
          1 ביצה L
          כוס חלב(פושר)

          למלית:

          חצי צנצנת ממרח נוטלה או שוקולד השחר

          הכנה:

          1.מערבבים קמח שמרים וסוכר יחד,יוצרים גומה
             ומוסיפים דבש,ביצה וחלב פושר בהדרגה.
             לקראת סוף הלישה מוסיפים חמאה,גרידת לימון
             ומלח,וממשיכים ללוש עוד כ-5 דקות עד שנוצר
             בצק רך אך לא דביק.
          2.מתפיחים כשעה(תלוי בטמפרטורת החדר).
          3.מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח,
             יוצרים שני כדורים,מכסים ומתפיחים במקרר
             כ-40 דקות.
          4.מרדדים כל כדור לעלה מלבני דק,מורחים
             שכבה דקה מהמלית ומגלגלים לרולדה.
          5.מכניסים את הרולדות למקפיא למשך כ-15
             דקות,מוציאים וחוצים כל רולדה לאורכה.
          6.יוצרים מארבעת החלקים שנוצרו צמה של 4
             (כמו חלה),או אם רוצים שתי עוגות-מכל שני
             חלקים יוצרים צורת בורג.
          7.מתפיחים על התבנית כשעה.מורחים ביצה
             טרופה ואופים בחום של 180 מעלות
             כ-20-25 דקות.

          טיפ: 1.לפני האפייה לאחר שמורחים בביצה
                    טרופה אפשר לפזר מעל מעט שקדים
                    פרוסים או אגוזי לוז גרוסים ומעט
                    סוכר דמררה.
                 2.לאחר אפייה מומלץ להבריש בסירופ
                    סוכר חם עם מעט תמצית וניל.

         
                              לפני אפייה:
              

       
           

                                      ופרוס:





                                                       יופי של עוגת קראנץ'
                             טעימה טעימה-בתיאבון!


               המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
                בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/2890



_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה