יום שני, 2 במרץ 2015

אצבעות פילו עם אגוזים וקוקוס






                 אצבעות מתוקות ופריכות מבצק פילו
          ומלית אגוזים,קוקוס ודבש..
          מתאים לשולחנות המתוקים בחגים
          או באירועים מיוחדים..פשוט מעדן :)



                 מצרכים:
         (24 עוגיות)

         6 עלי פילו(חצי אריזה)
         75 גרם חמאה(מומסת)

         למלית:

         כוס שקדים(גרוסים)
         כוס אגוזי מלך(גרוסים)
         חצי כוס קוקוס
         שקית סוכר וניל
         2 כפות סוכר
         כף דבש
         רבע כפית קינמון
         חלבון ביצה M

         לסירופ:

         חצי כוס סוכר
         2/3 כוס מים
         כף מיץ לימון

         לציפוי:

         1/4 כוס קוקוס(לפי הטעם)

         הכנה:

         1.מפשירים את עלי הפילו במשך הלילה במקרר.
         2.מניחים עלה על משטח עבודה,מברישים
            במעט מהחמאה המומסת וחוצים לשניים.
         3.על כל חצי עלה שהברשנו בחמאה מניחים
            בקצה לאורך כ-2 כפות מהמלית(לאחר
            שערבבנו את כל חומרי המלית יחד).
         4.מניחים מעל המלית שיפוד עבה ומגלגלים
            למעין רולדה(מהדקים מעט בזמן הגלגול).
            שולפים את השיפוד ליצירת צורה מקומטת.
         5.חותכים כל רולדה כזו לשתיים(יוצאות 2
            עוגיות).עושים כך עם שאר עלי הפילו.
         6.משמנים מעט נייר אפייה בחמאה מומסת,
            מניחים את העוגיות ומברישים גם מעל
            במעט חמאה.
         7.בינתיים מרתיחים את חומרי הסירופ
            עד הסמכה.
         8.אופים בחום של 180 מעלות כרבע שעה
            עד הזהבה.טובלים בסירופ המוכן ומפזרים
            מעל קוקוס.


                            
                               לפני אפייה:

                 

            
                            יופי של עוגיות
                      טעימות ומפנקות-בתיאבון!


_________________________________________________________________

3 תגובות:

  1. שלום מאיה, תודה על המתכון! שאלה- האם מצננים את העוגיות לפני הטבילה בסירופ? האם טובלים בסירופ כשהוא עדיין חם?

    השבמחק
  2. שלום מאיה,
    את העוגיות מצננים מעט לבני הטבילה בסירופ,ואפשר לטבול בסירופ כשעדיין חם/פושר.
    בהצלחה!

    השבמחק