יום שישי, 5 ביוני 2015

חלות פרח מתוקות






                 חלות מתוקות וטעימות ממש..
          בצורת פרח שכיף להגיש לשולחן
          סעודת השבת ולא רק..תיהנו :)



          לבצק:
          (כמות ל-2 חלות)
    
          4 וחצי כוסות קמח
          כף מלאה שמרים יבשים
          50 גרם מרגרינה מזולה,רכה
          4 כפות שמן קנולה
          1 ביצה M
          שליש כוס סוכר
          כף סילאן(או דבש)
          כפית מלח
          1 וחצי כוסות מים פושרים
          רבע כוס צימוקים(לא חובה)

          לציפוי:

          1 ביצה M טרופה עם כף מים
          2 כפות שומשום(לפי הטעם)
          2 כפות פרג(לפי הטעם)

          הכנה:

          1.לשים את מצרכי הבצק לבצק רך אך לא דביק
             (את המים מוסיפים בהדרגה ואת השמן,
             המלח והצימוקים לקראת הסוף).לאחר
             התפחה של כשעה מורידים את האוויר מהבצק,
             לשים מעט ומתפיחים שוב כחצי שעה.
          2.מחלקים את הבצק ל-4 כדורים,מכסים ומשהים
             כרבע שעה.
          3.יוצרים מכל כדור נקניק.מכל 2 נקניקים כאלה
             יוצרים צורת בורג ומעבירים לתבניות טבעתיות
             משומנות בקוטר 20 ס"מ.
          4.מתפיחים כ-20-30 דקות,מורחים בביצה
             טרופה עם כף מים ומפזרים פרג ושומשום
          5.אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות,
             עד הזהבה.

            * אם רוצים לברך על הפרשת חלה צריך
              להכפיל את כמויות המצרכים במתכון
              פי-2 וחצי לפחות..

                              לפני אפייה:
           



                                 תענוג של חלות
                     יפות וטעימות-בתיאבון ושבת שלום!
      

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה