יום שלישי, 16 ביוני 2015

מאפה פטריות,פלפלים ובצל סגול






                מאפה טעים ביותר עם שילוב נפלא
          של טעמים.פינוק אמיתי..תיהנו :)

        

          לבצק:
          (כ-8-10 מאפים)

          3 וחצי כוסות קמח(חצי קילו)
          כף שמרים יבשים
          חצי כף סוכר
          חצי כף דבש
          4 כפות שמן זית
          חצי כף מלח
          1 ורבע כוסות מים פושרים

          למלית:

          1 בצל סגול גדול(חצוי ופרוס לאורכו)
          4 כפות שמן זית(לטיגון)
          חצי פלפל אדום(פרוס לרצועות דקות)
          חצי פלפל צהוב(פרוס לרצועות דקות)
          פטריות שמפיניון חתוכות(קופסת שימורים)
          חצי כפית פלפל שחור גרוס
          קורט מלח גס(לפי הטעם)

          הכנה:

          1.לשים את חומרי הבצק לבצק רך אך לא דביק
             (את המים מוסיפים בהדרגה ואת השמן
             והמלח לקראת הסוף).מכסים ומתפיחים
             כשעה.
          2.מורידים את האוויר מהבצק שתפח,לשים מעט
             ומתפיחים שוב כחצי שעה.
          3.בינתיים מכינים את מלית הפטריות:מטגנים
             את הבצל בשמן הזית עד שקיפות,מוסיפים
             את הפלפלים וממשיכים לטגן עד ריכוך קל.
             בסוף מוסיפים את הפטריות,מפזרים מעל
             מלח גס ופלפל שחור,מערבבים דקה-שתיים
             ומוכן.מצננים.
          4.על משטח מעט מקומח מחלקים את הבצק
             ל-8-10 כדורים(אני חילקתי ל-9),מכסים
             ומשהים כרבע שעה.
          5.משטחים או מרדדים את כדורי הבצק כמו
             פיתה וממלאים במלית הפטריות.
          6.אופים בחום של 190 מעלות כרבע שעה.

            טיפ:אפשר לפזר מעט שומשום על המאפים.


                              לפני אפייה:
         



                                    יופי של מאפים
                       עם שילוב נפלא של טעמים-בתיאבון!


_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה