יום רביעי, 5 באוגוסט 2015

כרעיים בתנור בשומשום ודבש





                  מנה טעימה שכולם אוהבים..
          מושלמת לארוחת הצהריים וכמובן
          לארוחת שישי לכל המשפחה..תיהנו :)



          מצרכים:

          4 כרעי עוף(מופרדים לשוק וירך)
          4 כפות שמן זית
          כפית פפריקה
          כפית כורכום
          רבע כפית פלפל שחור גרוס
          כפית שום גבישי
          כפית מלח(לפי הטעם)
          כפית תערובת עשבי תיבול
          חצי כפית גרידת לימון
          כף מלאה שומשום
          חצי כף דבש
       

         הכנה:

         1.מנקים ושוטפים את הכרעיים ומעבירים 
            לתבנית אפייה.ממליחים בכפית מלח.
         2.מערבבים בשמן הזית את התבלינים(חוץ
            מהדבש והשומשום)ומורחים על הכרעיים.
         3.מזלפים מעל דבש ומפזרים שומשום.
         4.מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים
            בתנור שחומם מראש 190 מעלות טורבו
            למשך כ-40 דקות.
         5.מורידים את נייר הכסף,עוברים למצב
            אפייה רגיל באותן מעלות וממשיכים לאפות
            כ-25 דקות עד שחלקי העוף מזהיבים היטב.
         
                           יופי של מנת עוף
                       טעימה במיוחד-בתיאבון!

            המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
             בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/7220


_________________________________________________________________

3 תגובות:

  1. המנה נראית מאוד מאוד יפה!! כל הכבוד!!
    אשמח לדעת לאיזו תערובת עשבי תיבול את מתכוונת??

    השבמחק
  2. תודה אריאלה..והכוונה לתערובת עשבי תיבול שאפשר
    (בצנצנת שנראית כמו מלחייה)למצוא על מדפי התבלינים ברשתות המזון..התערובת
    מכילה בעיקר אורגנו,תימין ובזיליקום מיובשים..

    השבמחק
  3. יושבת לי בניכר ומריירת על מתכונייך ועושה אותם שאפו לך דברים נהדרים וטעימים תודה תודה!

    השבמחק