יום שלישי, 11 בנובמבר 2014

קציצות חזה עוף,חציל קלוי וטחינה








                קציצות טעימות ביותר..איך לא?
         כשיש שילוב מנצח של בשר,חציל וטחינה..
         פשוט מעדן מושלם לצהריים..תיהנו :)

   
         מצרכים:
         (כ-16 קציצות)

         700 גרם חזה עוף טחון
         1 חציל בינוני (רצוי חציל בלאדי)
         1 בצל (מגורד מעט גס בפומפייה)
         2 שיני שום כתושות
         רבע צרור פטרוזיליה (קצוץ דק)
         רבע צרור כוסברה (קצוץ דק)
         רבע פלפל אדום חריף (קצוץ דק)
         4 כפות גדושות קמח חומוס (או פירורי לחם)
         כף טחינה גולמית משומשום מלא (או רגיל)
         כף שמן קנולה
         כפית מלח (לפי הטעם)
         כפית כורכום
         כפית בהרט לקציצות
         חצי כפית פלפל שחור
         חצי כפית כמון

         הכנה:

         1.קולים את החציל על הגז או בתנור בחום
            של 190 מעלות עד ריכוך.מצננים מעט,
            מסירים את הקליפה ומעבירים למסננת
            כרבע שעה.
         2.מרסקים את החציל ומוסיפים לקערה יחד
            עם חזה העוף הטחון ושאר החומרים
            ומערבבים היטב(ממש ללוש 2-3 דקות).
            מכניסים למקרר כחצי שעה לספיגת טעמים.
         3.יוצרים קציצות בידיים מעט משומנות,
            משטחים מעט ומטגנים עד הזהבה משני
            הצדדים.מוציאים לנייר סופג.

            טיפ: אפשר גם לאפות:יוצרים קציצות
                   בידיים משומנות,מניחים על נייר
                   אפייה ואופים בחום של-180
                   מעלות כ-10-15 דקות(רצוי לא
                   לייבש יותר מדי).


                               בזמן ההכנה:
               

               

                               יופי של קציצות
                          לארוחה טעימה-בתיאבון!


           המתכון מלווה בערכיו התזונתיים באתר FoodsDictionary
            בקישור הבא:
http://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/6168 


_________________________________________________________________

תגובה 1: