מאכל אהוב ומוכר לנו בעיקר מרשתות
המזון המהירות.תוספת קריספית
וטעימה ביותר לארוחה.הכי כיף וטעים
להכין בבית,כי תמיד אפשר "לשחק"
עם התיבול הקלאסי של הפוטטוס
לפי טעמנו האישי :)
מצרכים:
6 תפוחי אדמה(אדומים)
2 כפות מיונז
כף רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות שמן קנולה
כף קורנפלור(או קמח תפוחי אדמה)
כף גדושה פירורי לחם מוזהבים
כפית כורכום
כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
כפית גדושה אבקת מרק בצל(או מרק עוף)
כפית אבקת שום
חצי כפית פלפל שחור גרוס(לפי הטעם)
חצי כפית מלח גס(לפי הטעם)
כף גדושה שומשום
הכנה:
1.קולפים את תפוחי האדמה(או שוטפים
ומשאירים עם הקליפה)וחותכים לפלחים.
2.מעבירים לסיר,מכסים במים ומבשלים
את פלחי תפוחי האדמה כ-5 דקות.
3.מסננים מנוזלים מצננים ומיבשים מעט.
4.מערבבים בקערה קורנפלור ופירורי לחם
יחד,מוסיפים מיונז,רוטב צ'ילי,שמן
ותבלינים ומערבבים.
5.בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
יוצקים מעל פלחי תפוחי האדמה את
תערובת המיונז והתבלינים,מערבבים
ומורחים היטב.מפזרים מעל שומשום.
6.אופים בתנור שחומם מראש ל-190
(טורבו)למשך כ-45 דקות.
טיפ: בפסח אפשר להוסיף במקום פירורי
הלחם המוזהבים פירורי מצה
מוזהבים לשניצל.
תוספת טעימה לארוחה-בתיאבון!
6 תפוחי אדמה(אדומים)
2 כפות מיונז
כף רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות שמן קנולה
כף קורנפלור(או קמח תפוחי אדמה)
כף גדושה פירורי לחם מוזהבים
כפית כורכום
כפית גדושה פפריקה מתוקה בשמן
כפית גדושה אבקת מרק בצל(או מרק עוף)
כפית אבקת שום
חצי כפית פלפל שחור גרוס(לפי הטעם)
חצי כפית מלח גס(לפי הטעם)
כף גדושה שומשום
הכנה:
1.קולפים את תפוחי האדמה(או שוטפים
ומשאירים עם הקליפה)וחותכים לפלחים.
2.מעבירים לסיר,מכסים במים ומבשלים
את פלחי תפוחי האדמה כ-5 דקות.
3.מסננים מנוזלים מצננים ומיבשים מעט.
4.מערבבים בקערה קורנפלור ופירורי לחם
ותבלינים ומערבבים.
5.בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
יוצקים מעל פלחי תפוחי האדמה את
תערובת המיונז והתבלינים,מערבבים
ומורחים היטב.מפזרים מעל שומשום.
6.אופים בתנור שחומם מראש ל-190
(טורבו)למשך כ-45 דקות.
טיפ: בפסח אפשר להוסיף במקום פירורי
הלחם המוזהבים פירורי מצה
מוזהבים לשניצל.
תוספת טעימה לארוחה-בתיאבון!
הכנתי היום, יצא טעים בטירוף, הבן שלי אמר, "גאון מי שהמציא את המתכון הזה"!!!
השבמחקשמחה לשמוע דינה..לבריאות לכם ותודה :)
השבמחק