יום שני, 16 במרץ 2015

תבשיל עוף ברוטב עגבניות וחומוס






                תבשיל עוף מעולה וטעים טעים!
         מושלם לארוחת הצהריים או לשבת..
         משתפת גם אתכם..תיהנו :)



         מצרכים:

         7 שוקי עוף(או 3 כרעי עוף-בערך 1.200 ק"ג)
         2 בצלים(חתוכים לחצאי טבעות)
         4 שיני שום פרוסות
         4 כפות שמן זית
         רבע כפית מלח(לפי טעם)
         קורט מלח גס
         כף אריסה
         3 וחצי כוסות גרגירי חומוס(חומוס מבושל)
         כפית תבלין כוסברה יבשה טחונה
         כפית גדושה פלפל שחור גרוס(לפי טעם)
         כף פפריקה מתוקה בשמן
         חצי כף פפריקה מתוקה גרוסה
         כפית כורכום
         כפית גדושה אורגנו מיובש
         4 עגבניות בשלות(קצוצות דק ללא הקליפה)
         קורט סוכר
         כף אבקת מרק עוף
         1 וחצי כוסות מים רותחים
         שליש צרור כוסברה(קצוצה)

         הכנה:

         1.בסיר סוטג' בינוני מטגנים את הבצלים ב-4
            כפות שמן הזית עד הזהבה.מוסיפים את השום
            וממשיכים לטגן,מוסיפים את חלקי העוף
            (לאחר שהשרנו במים רותחים וניקינו),
            מפזרים מעל קורט מלח גס,"סוגרים"
            ומזהיבים מכל הצדדים תוך כדי ערבוב.
         2.מוסיפים תבלינים(חוץ מהאורגנו)לפתיחת
            טעמים וממשיכים לערבב.
         3.מוסיפים אריסה,עגבניות וקורט סוכר,וממשיכים
            לבשל עד ריכוך העגבניות.
         4.מוסיפים 1 וחצי כוסות מים רותחים,מרק עוף
            ומלח,וממשיכים לבשל על אש נמוכה כרבע
            שעה עד צמצום מעט מהנוזלים.
         5.מוסיפים את גרגירי החומוס וכוסברה קצוצה,
            מערבבים קלות,מפזרים מעל את האורגנו
            וממשיכים לבשל על אש נמוכה עם מכסה
            סגור,עוד כחצי שעה,עד שהעוף מוכן.



                                 יופי של תבשיל
                              מעולה וטעים-בתיאבון!
         
    

_________________________________________________________________

תגובה 1:

  1. שבוע-טוב. מאוד אהבתי את המתכונים אבל למה אי-אפשר להדפיס ןלשמור? יש הרבה מתכונים שלך שמצאו חן בעיניי. כל-הכבוד יישר-כח.

    השבמחק