יום שבת, 16 באפריל 2016

קציצות בקר ברוטב לימון וכרפס





               תבשיל טעים ביותר ומושלם לחג פסח..
         שילוב טעמים מיוחד של לימון וכרפס,
         פשוט מעדן..תיהנו :)

      

         לקציצות:

         600 גרם בשר בקר טחון
         1 בצל(מגורד בפומפייה)
         2 שיני שום(כתושות)
         1 תפוח אדמה קטן(מגורד בפומפייה)
         רבע פלפל ירוק חריף(מגורד בפומפייה)
         רבע צרור פטרוזיליה(קצוצה)
         1 ביצה M
         2-3 כפות קמח מצות
         כפית בהרט לקציצות
         כפית פפריקה מתוקה בשמן
         חצי כפית פלפל שחור גרוס
         רבע כפית כורכום
         חצי כפית כמון
         כפית מלח(לפי הטעם)

         לרוטב:

         1 בצל(חתוך לרצועות)
         צרור סלרי(חתוך גס לרצועות)
         3 כפות שמן קנולה(לטיגון)
         קורט מלח גס+כפית מלח
         כפית גדושה כורכום
         כפית פלפל שחור גרוס
         כפית חוואיג' למרק
         חצי כפית כמון
         מיץ מחצי לימון
         2 וחצי כוסות מים(רותחים)

         הכנה:

         1.מערבבים את כל המצרכים לקציצות יחד ומשהים
            כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
         2.יוצרים כ-16 כדורים מתערובת הבשר,משטחים
            מעט ומטגנים ב-2 כפות שמן לסגירה והזהבה
            קלה.מוציאים לנייר סופג ומשהים בינתיים בצד.
         3.מכינים את הרוטב:בסיר סוטאג' בינוני מטגנים
            את הבצל בשמן עד הזהבה קלה,מוסיפים את
            הסלרי והמלח הגס וממשיכים לטגן תוך כדי
            ערבוב כ-8 דקות.
         4.מוסיפים את התבלינים ומערבבים.מוסיפים את
            המים הרותחים ומיץ הלימון ומרתיחים כ-2 דקות.
         5.מוסיפים את קציצות הבשר לסיר ומבשלים עוד
            כ-30-40 דקות על אש בינונית/נמוכה(מדי פעם
            במהלך הבישול יוצקים מהרוטב על הקציצות
            בעזרת כף).

       

                         יופי של תבשיל לחג
                       בתיאבון וחג פסח שמח!    
     
    

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה