יום שבת, 14 במאי 2016

עוגת קרמבו





               אין על הטעם של העוגה הזו.שילוב של שוקו ווניל-
        טעמי ילדות מוכרים ואהובים על כולנו.חגיגית ומושלמת
        גם לימי הולדת..תיהנו :)

       

        לבסיס העוגה:
        4 ביצים(בטמפרטורת החדר)
        3 כפות סוכר
        1 סוכר וניל
        50 גרם שוקולד מריר
        2 כפות חלב
        2 כפות גדושות אינסטנט פודינג שוקולד
        2 כפות גדושות קמח תופח

        להרטבת העוגה:

        חצי כוס מים חמים
        חצי כפית קפה נמס
        כפית רום(או תמצית בטעם רום)

        לשכבת מוס השוקלד:

        1 שמנת מתוקה
        2 כפות שטוחות אינסטנט פודינג שוקולד
        100 גרם שוקולד מריר(מומס)

        לשכבת קרם הוניל:

        1 וחצי קופסאות קרטון של שמנת מתוקה
        חצי כוס חלב
        1 אינסטנט פודינג וניל(אריזה שלמה)

        לגנאש:

        חצי קופסת קרטון של שמנת מתוקה
        80 גרם שוקולד מריר

        הכנה:

        1.מקציפים את הביצים בשלמותן,מוסיפים את הסוכר
           והסוכר וניל בהדרגה וממשיכים להקציף עד לקבלת
           קצף תפוח ובהיר.מורידים את מהירות ההקצפה
           ומוסיפים את השוקולד המריר(לאחר שהמסנו עם
           החלב).מנפים יחד קמח תופח ופודינג שוקולד
           ומוסיפים בתנועות קיפול(רצוי לא לערבב יותר מדי).
        2.מעבירים לתבנית קוטר 24 משומנת ואופים בתנור
           שחומם מראש 170 מעלות כ-25 דקות.מרטיבים
           את העוגה כל עוד היא חמה ומצננים.
        3.מכינים מוס שוקולד:מקציפים את השמנת והפודינג
           לקרם יציב ומקפלים פנימה את השוקולד המומס
           מורחים על העוגה ומכניסים בינתיים למקפיא.       
        4.לקרם הוניל:מקציפים את השמנת עם החלב
           והפודינג לקרם יציב,מעבירים לשק זילוף(יוצרים
           חור בקוטר כ-3 ס"מ)ומזלפים מעל שכבת מוס
           השוקולד מעין תלוליות בצורת קרמבו.
        5.מכניסים בינתיים את העוגה למקפיא ומכינים
           גנאש.מוציאים ויוצקים מעל בעזרת כף(לא חובה
           לכסות בצורה אחידה,זה כל היופי).

           טיפ:אפשר לעטר את העוגה בזילופים של
                 שוקולד לבן מומס(השתמשתי ב-20 גרם),
                 באגוזי ברס,קוקוס או שברי עוגיות למשל..



                    טעם פשוט מושלם-בתיאבון!
         
        

_________________________________________________________________

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה